Keszi még a déli féltekén, de már visszafelé jön

A jeladóval megjelölt gólyáink közül afrikai telelésük során 4 fiatal és egy öreg hím, Horka lépte át az Egyenlítőt. Közülük, már csak Keszi van délen, mert Picur és Peter Ugandában járnak, Horka pedig a Nílus mellett volt már március végén. Sajnos, Michal február elején Tanzánia déli részén elpusztult, így ő már nem vonul tovább.

Keszi sárgával, Michal kékkel, Peter narancssárgával, Picur pirossal és Horka türkizzel jelölve, ez az 5 gólya lépte át afrikai telelése alatt az Egyenlítőt
Keszi sárgával, Michal kékkel, Peter narancssárgával, Picur pirossal és Horka türkizzel jelölve, ez az 5 gólya lépte át afrikai telelése alatt az Egyenlítőt (forrás: http://satellitetracking.eu/)

A gólyák közül Keszi jutott a legdélebbre és Picurral egyetemben Dél-Afrikában telelt, legutóbb gyönyörű hegyvidéki környezetben. Jelenleg már Zambiában van és onnan már csak 1500km az Egyenlítő légvonalban. Az elmúlt két hétben Botswana, Zimbabwe éritésével jutott el Dél-Afrikából Zambiába, több mint 1800km megtétele után.

Keszi útja Dél-Afrikából Zambiába 1800km-t vonult az elmúlt két hétben
Keszi útja Dél-Afrikából Zambiába, 1800km-t vonult az elmúlt két hétben

Azért Keszi most sem csúnya vidékek felett repül íme, egy-két fotó a környékről…

Vízesés 1 Mkushi, Zambia (fotó: disprot)
Vízesés 1 Mkushi, Zambia (fotó: disprot)

Vízesés 2 Mkushi, Zambia (fotó: disprot)
Vízesés 2 Mkushi, Zambia (fotó: disprot)

Naplemente Mkushi, Zambia (fotó: Paolo Cuturi)
Naplemente Mkushi, Zambia (fotó: Paolo Cuturi)

Keszi útja fészkétől Dél-Afrikáig >>

Afrikában lévő, illetve hazafelé vonuló jeladós gólyáink térképe>>

jordans for sale UK