Keszi az öntözéses mezőgazdaság kedvelője?

Miközben szerdán a bulvár médiában is tudósítottak Picur dél-afrikai kalandjairól, Keszitől is kaptunk friss adatokat kedden, s kiderült, hogy továbbra is azon az öntözött farmon éli mindennapjait, ahová még január 23-án érkezett. A két nappal korábbi beszámolóban már több térképen látható volt, hogy Keszi különösen kedveli az öntözött mezőgazdasági területeket.

Keszi már két hete ugyanazon az öntözött farmon van, közvetlenül a Venterstad és Steynsburg közötti főút közelében.
Sárgával jelölve a januári, pirossal a februári pozíciók.
2015. január 23. - február 03.

Vajon miért kedveli az öntözött mezőgazdasági területeket? S csak ő szereti ezeket a farmokat?
 
A válasz egyértelmű. Ahol víz van, ott általában étel is van gólyáink számára, s nem kizárólag a vizekben élő kétéltűekre vagy halakra kell gondolni. Egyrészt a vizes helyeken a növényzet is jól fejlődik, s ahol növényzet van ott az azokat fogyasztó rovarok is megjelennek, ráadásul a föld alatti járatokban élő rágcsáló vagy rovarevő emlősök is gyakrabban kényszerülnek elhagyni járataikat. S ez ugyebár minden olyan madarat is odavonz, amelyek mindent elkapnak, ami mozog és amit le bírnak gyűrni. Márpedig a gólyák ilyenek. :-)
 
Gólyák, gémek, kócsagok, sirályok, sőt a ragadozómadarak is előszeretettel időznek hosszabb ideig az öntözőberendezések környékén, legyen az itt Európában vagy akárhol a világ más tájain.
 
 
Gondolom sok kedves olvasóban felmerült a kérdés, hogy Picurhoz hasonlóan miért nem kerestetjük meg Keszit is, ha már két hete ugyanazon a helyen tartózkodik? Természetesen már intézkedtünk ez ügyben is. ;-)
 
 
Öntöző berendezésen pihenő, vonulásban lévő gólyák az izraeli Agamon Hula közelében.
Forrás: Twitter, 2014.08.21.
 
A legkisebb víz is fontos gólyáinknak. Picur is minden nap meglátogatja, a már jól ismert aprócska vizes mélyedést,
a Greytown közelében lévő réteken. A Google Föld 3D nézetén látható, hogy ott sűrűbbek a pontok. 

Sárgával jelölve a januári, pirossal a februári pozíciók.
 

Wmns Air Jordan 1 Retro High OG 'Twist'