Bye-bye Dél-Afrika! Picur és csapata már Zimbabwe déli részén vannak!

Picur rajongói már biztosan felfigyeltek arra, hogy kedvenc gólyájuk két és fél hónap után a múlt hét péntekén elhagyta a már jó ismert Greytown közeli réteket. Azóta csapatával északi irányba tartanak, s a mai napon elhagyták a Dél-afrikai Köztársaság területét, s megérkeztek Zimbabwébe.


Picurék 877 km-t repültek az elmúlt egy hét alatt. 
Zölddel jelölve a mai útjuk, amikor megérkeztek Zimbabwe területére.

Az első napon , azaz péntek 13-án 113 km-t repültek, egészen Dundee közelébe, ahol két napot időztek. Majd 16-án reggel folytatták az utat, s 296 km-t tettek meg ezen a napon, ami már egyértelművé tette, hogy véget vetettek a téli tunyulásnak. Az irány egyértelműen északi.
Kedden repültek 132, majd szerdán 177 km-t. A mai napon (március 19.) elhagyták Dél-Afrikát, s 159 km megtétele után már a zimbabwei Mazunga közelében éjszakáznak.

Egy hét alatt tehát legalább 877 km-t tettek meg, nagyrészt északi irányban, s ebben volt két nap pihenő is. Vajon a következő napokban is hasonló tempót diktálnak? Hamarosan kiderül. ;-)

Az Afrikából hazafelé tartó és a még ott időző fehér gólyáink útját bárki nyomon követheti ezen az oldalon. >>

A gólyakedvelők széles tábora már nagy várja, hogy hazaérkezzenek az öreg jeladós gólyáink. Veca és Varbó már maguk mögött tudhatják az út nagyobb részét, s már jó néhány napja Törökországban vannak. Horka is észak felé tart, s két napja a szemünk elől régóta eltűnt Dalma is küldött adatokat, s akkor egészen közel voltak egymáshoz. Szudánban, a Nílus közelében vannak, tehát ők is rajta vannak már a gólyák afrikai sztrádáján.


Tegnap este (pirossal) egy meredek hegyvonulat előtt éjszakáztak. Biztosan nem véletlenül álltak meg ott,
hiszen 500-600 méteres szintemelkedő állt előttük, amit a reggeli termikkel egyszerűbb lehetett leküzdeni (zöld).
Az a hegyvonulat egyébként 1500 méterrel van a tengerszint fölött.


Ilyen a fent említett hegyvonulat részlete, fotón megörökítve.
Forrás: Panoramio, Fotós: Jaco de Beer


Picur tényleg irigylésre méltó helyeken jár most is.
Forrás: Panoramio, Fotós: Jaco de Beer


Nem lett volna rossz erről a helyről figyelni, ahogy reggel Picurék a hegyek fölé termikelnek (Leshiba Wilderness).
Forrás: Panoramio, Fotós: Trudi

 

The Lowest Price In 2019 Christmas Present New Year's Gift New Year Decoration Good Balance X Undefeated Trailbuster TBTFUD (white Buy Online ANQQ1325