Nézzetek gólyás filmeket és videókat!

Alig néhány nap van hátra a tél utolsó hónapjából, s néhány hét múlva megérkeznek Afrikából az első gólyáink. Persze a többségük majd március végén és április elején érkezik, de az sincs már olyan messze. Mégis sok gólyakedvelőnek ilyenkor már ólomlábakon múlik az idő, mivel hosszú hónapok óta nélkülözik kedvenc madaraikat.

Még szerencse, hogy a néhány itthon telelő gólyáról időnként szóltak a híradások, s talán még fontosabb volt az idei télen, hogy az Afrikában telelő jeladós gólyáinkról rendszeresen híreket adtunk. 

Kedves Gólyakedvelők! Ha mégis úgy érzitek, hogy nehéz lesz kibírni ezt a néhány hetet, amíg a webkamerával megfigyelt fészkeinkbe is megérkeznek lakóik, akkor jobb híján nézzetek gólyás filmeket és videókat! Hátha enyhítik a következő hetekben, a gólyákkal kapcsolatban jelentkező "elvonási tüneteket". :-)

A videómegosztó oldalakon is számtalan rövidebb-hosszabb, gyengébb vagy minőségi gólyás filmet és videót találhattok, de ezekben a hetekben négy alkalommal leadják a Da Vinci Learning televízióban azt az egészen jó filmet, amelyet 2005-ben mutattak be "Flight of the Stork" címmel (magyarul "A gólyák vándorlása" címet kapta). Persze azoknak, akik az elmúlt években rendszeresen olvasták a Gólyanaplót, nem sok újat mond ez a film, hiszen szinte mindenről volt már itt szó az elmúlt években. (Még a film talán legérdekesebb spanyolországi helyszínéről (Caceres) is olvashattatok helyszíni beszámolókat és láthattatok képeket, s az Isztambul fölött vonuló gólyákról a filmben látottaknál is nagyobb csapatokról videofelvételt.)

Néhány YouTube videót alább megosztok, aztán folytassátok a keresgélést! ;-)

Ultra Boost Xeno