Báró - az őrhalmi gólya - is elindult Afrikába?

Minden évben a fiatalok és néhány költésben lévő idősebb gólya kezdi meg a vonulást Afrikába. A jeladóval ellátott madarak közül a tavalyi fióka Bátony már Szudánban jár, és 15-én Báró is utánuk indult, akit egész szezonban meg lehetett figyelni az őrhalmi gólyakameránkon keresztül.


Báró 2016.08.14-én még párjával otthon aludt, másnap már úton volt (forrás: http://golya.mme.hu/golyakamera/orhalomstream/)

Báró, ahogy a helyiek nevezik az iskolájuk kazánkéményén fészkelő gólyát, a költési szezon után elsők között hagyta el a fészkét. A tojó még maradt, de a fiókák már 7-én elhagyták a fészket és az este már nem jelentek meg a bekamerázott fészekben, így nem várt tovább.

Amilyen hamar elment, olyan hamar már február utolsó napjaiban meg szokott érkezni a fészekre, ezért nagyon kíváncsiak vagyunk, pontosan hol is tölti a telet, ahonnan olyan korán hazatér. Mivel idén jeladót is kapott, ezért bárki figyelemmel kísérheti a Bárót, ezen a linken, illetve a többi jeladóval ellátott madarat is a jeladosmadarak.mme.hu oldalon.

Báró tegnap már elhagyta Kárpát-medencét (forrás: http://jeladosmadarak.mme.hu/inds/showmap/?check_265=265)
Báró tegnap már elhagyta Kárpát-medencét (forrás: http://jeladosmadarak.mme.hu/inds/showmap/?check_265=265)

A többi jeladós öreg gólyánk még kivár, de hamarosan Veca, Hajdú, Gyöngyvirág és a többiek is útnak indulnak.

Jeladós gólyáink útvonala>>

Reméljük jövőre is sikeresen hazatérnek!

Le Migliori Vendite 100% Reale Air Jordans 31 Chicago Scarpe Da Pallacanestro Scarpe Air Jordan 31 Squisita EQ4O89